Raspunsul celor de la Hisense la televizorul Samsung The Frame incepe de la 999 dolari

Estimated read time 3 min read

În timpul CES, Hisense și-a dedicat mult timp discuțiilor despre televizoarele sale mini-LED masive (și extrem de luminoase) pentru 2024. Cu toate acestea, ne-a făcut și o mică demonstrație a CanvasTV, un model care rivalizează cu televizorul foarte popular The Frame de la Samsung, care le permite utilizatorilor să afișeze artă de înaltă rezoluție atunci când televizorul nu este folosit pentru vizionarea filmelor sau conținutului TV.

Am spus „mică demonstrație” deoarece, în afara unei imagini promoționale, nu ne-au spus aproape nimic despre CanvasTV. Încă avem doar acea imagine (de mai sus), dar cel puțin acum avem mai multă informație despre CanvasTV …

Hisense va vinde inițial două dimensiuni de CanvasTV: 55 și 65 de inci. Acestea vor fi disponibile în această vară și vor începe de la 999 dolari, presupunându-se că este prețul modelului mai mic (nu avem încă un preț pentru CanvasTV-ul mai mare).

Similar cu The Frame, CanvasTV oferă rame interschimbabile, permițând utilizatorilor să comute televizorul în „Modul Artă” unde pot alege din artă preîncărcată și gratuită în diferite stiluri, cum ar fi abstract, modern și renascentist. În plus, utilizatorii pot încărca propriile fotografii, care pot fi afișate fie în orientare portret, fie peisaj, cu o selecție de cadre stilizate disponibile pentru încadrare.

Pachetul va include o ramă cu aspect de tek, însă clienții vor avea opțiunea de a achiziționa rame albe și negre separat. Aceste rame se fixează la CanvasTV printr-un mecanism de glisare și sunt fixate în loc cu ajutorul magnetilor.

Proiectat pentru montaj pe perete, televizorul vine cu un suport de perete special conceput pentru o instalare ușoară. Nu este clar dacă Hisense va oferi un suport opțional pentru cei care preferă să nu monteze pe perete, similar abordării LG cu televizoarele sale Gallery OLED evo.

Pe plan tehnic, CanvasTV-ul dispune de un panou QLED 4K capabil să afișeze peste un miliard de nuanțe de culoare. Include un strat antireflex „Hi-Matte” care rămâne neafectat de condițiile de lumină ambientală, fără indicații privind suportul pentru formate HDR precum Dolby Vision, HDR10+ sau HLG.

Televizorul este echipat cu un senzor de lumină ambientală pentru ajustarea automată la condițiile schimbătoare ale camerei și un senzor de mișcare care oprește televizorul în modul Artă dacă nu este nimeni în cameră.

Cu o rată de reîmprospătare de 144Hz, panoul suportă modul de latență redusă automată (ALLM), rata variabilă de reîmprospătare (VRR) și tehnologia de estimare a mișcării și compensare a mișcării (MEMC).

Interfața utilizatorului este alimentată de Google TV, oferind acces la mii de aplicații, sute de canale de streaming TV gratuit suportate de anunțuri (FAST) și funcționalitate integrată Chromecast.

În ceea ce privește audio-ul, CanvasTV-ul include un sistem de sunet surround multicanal 2.0.2, deși nu este clar dacă va suporta formate imersive precum Dolby Atmos.

Similare