Cele 10 servicii de streaming cele mai populare, clasate dupa numărul de abonati

Estimated read time 4 min read

Să începem cu o sau două mici mențiuni: Dacă vei compara serviciile de streaming doar după numărul de abonați pe care îi au, nu este tocmai o luptă echitabilă. Nu toate serviciile sunt disponibile în aceleași locuri. Și numărul de abonați nu reflectă cu adevărat „valoarea” unui serviciu de streaming. Sau dacă este ușor de folosit, sau dacă aplicațiile sunt bune. Sau, de altfel, dacă un anumit serviciu de streaming are ceea ce dorești să vezi, care este cu adevărat singura măsură necesară.


Este interesant să ținem pasul cu situația lucrurilor dintr-o perspectivă globală, mai ales când avem la mijloc aspiranți relativ tineri, cum ar fi Apple TV+, care câștigă atât de multe elogii într-o industrie dominată de Netflix.

Așadar, cu aceasta în minte, și folosind în mare parte informațiile publicate de serviciile de streaming (sau de companiile-mamă ale acestora), iată o privire asupra primilor 10 furnizori de servicii de streaming în ceea ce privește numărul total de abonați.

  • Starz: 15,88 milioane Starz este serviciul de streaming dedicat al studioului Lionsgate. La 31 decembrie 2023, Starz a adunat 15,88 milioane de abonați, conform raportului trimestrial al Lionsgate. (În plus, mai adaugă încă 8,85 milioane de abonați liniari — gândiți-vă la cablu și satelit și altele asemenea.)
  • Apple TV+: 25 de milioane (estimare) Nu știm exact câți abonați are Apple TV+. Așa cum se întâmplă cu aproape toate celelalte produse sub umbrela Apple, compania nu oferă cifre, fie ele anecdote sau în comunicatele sale de câștiguri. Așa că lucrurile trebuie luate cu rezervă. Estimările au plasat numărul de abonați Apple TV+ undeva în jurul a 25 de milioane de plătitori, dar, din nou, pentru a sublinia, Apple nu eliberează cifre oficiale.
  • ESPN+: 26 de milioane* ESPN+ este locul unde găsiți emisiuni exclusiv on-demand, precum și sporturi live pe care televiziunea obișnuită pur și simplu nu are spațiu pentru ele. Lansat în primăvara anului 2018, ESPN+ a atins primii săi un milion de abonați în aproximativ cinci luni. Acesta a crescut constant de atunci și acum se află la 26 de milioane de abonați plătitori, așa cum a fost raportat ultima dată în raportul financiar al Disney pentru T4 2023.
  • Peacock: 34 de milioane Peacock este serviciul de streaming al NBC. Și deși a avut cu siguranță un drum accidentat, popularitatea sa a crescut, înregistrând în primul trimestru al anului 2024 un număr sănătos de 34 de milioane de abonați plătitori.
  • Hulu: 48,5 milioane Hulu a suferit mai multe schimbări de-a lungul anilor, atât în ceea ce privește conținutul serviciului, cât și proprietarii acestuia. La sfârșitul anului 2023, Disney a cumpărat toate acțiunile Comcast deținute la momentul respectiv, ajungând să dețină în întregime compania. Hulu are 43,9 milioane de abonați plătitori pentru produsul său on-demand.
  • Paramount+: 71,2 milioane Paramount+ este un serviciu global și găzduiește o mulțime de emisiuni și filme. La raportul de câștiguri din primul trimestru al anului 2024, Paramount+ a ajuns la 71,2 milioane de abonați, în creștere cu aproximativ 18% față de anul precedent.
  • Max: 97,7 milioane Max a avut o evoluție complexă, devenind fața Warner Bros. Discovery. Numărul de 97,7 milioane furnizat în raportul câștigurilor trimestrului 4 din 2023 este o cifră complicată, cuprinzând totalitatea abonaților direcți ai Warner Bros. Discovery, inclusiv Discovery+, HBO și HBO Max.
  • Disney+: 150,2 milioane Disney+ a început cu un număr impresionant de abonați la lansare și a continuat să crească semnificativ. În SUA și Canada există 46,5 milioane de abonați, iar la nivel internațional, 66,1 milioane. Disney+ Hotstar adaugă încă 37,6 milioane de abonați.
  • Amazon Prime Video: Peste 200 de milioane Amazon Prime Video face parte din vastul ecosistem Amazon Prime. Acesta nu este doar un serviciu de streaming, ci și un portal către alte servicii de streaming. Deși Amazon nu publică cifre exacte, estimările indică peste 200 de milioane de abonați.
  • Netflix: 269,6 milioane Netflix este cel mai mare serviciu de streaming din lume, cu peste 269,6 milioane de abonați plătitori la sfârșitul primului trimestru din 2024. Compania se mândrește cu o gamă largă de conținut, precum și cu o prezență globală impresionantă.

Similare