Apple TV+ vs. Disney+

Estimated read time 7 min read

Până de curând, Netflix (și într-o măsură mai mică Hulu și Amazon Prime Video) nu a avut prea multă concurență serioasă. Acum, peisajul streamingului video se schimbă, datorită introducerii unui număr mare de noi servicii de streaming. Poziția Netflixului ca rege ar putea fi cu adevărat sub asediu.

Apple TV+ și Disney+, două servicii complet noi, au fost lansate în noiembrie 2019 cu o programare originală impresionantă și conținut exclusiv într-un efort de a concura cu toți de la Netflix la HBO. Să analizăm în detaliu aceste două servicii și să vedem care (dacă există vreunul) merită adăugat în catalogul tău de streaming.

Prețul

Strategia Apple – cel puțin la lansare – este să submineze toți ceilalți jucători de streaming la preț. În conformitate cu angajamentul Apple de a menține lucrurile simple, Apple TV+ are doar un plan de abonament: 5 dolari pe lună îți oferă tot ce oferă serviciul.

Un trial gratuit de șapte zile îți permite să încerci Apple TV+ pentru a vedea dacă este potrivit pentru tine înainte de a începe să plătești. Până la șase membri ai familiei pot partaja un abonament Apple TV+, care suportă șase fluxuri simultane. Interesant, Apple își valorifică forța de hardware în primele zile ale Apple TV+ pentru a stimula înregistrările. Dacă cumperi un iPhone, un Mac, un iPad sau un Apple TV nou după 10 septembrie, vei primi un an de Apple TV+ gratuit.

Disney+ folosește aceeași strategie completă pentru abonamentele sale, dar este puțin mai scump, la 7 dolari pe lună sau 70 dolari pe an. Pentru această taxă, primești întregul catalog Disney+, patru fluxuri simultane și până la șapte profile de utilizator diferite. Disney+ oferă și un trial gratuit de șapte zile, iar poți economisi 5 dolari pe lună dacă profiți de oferta combo a Disney cu ESPN+ și Hulu.

La 4 dolari mai puțin pe lună decât cel mai ieftin plan Netflix, și mai important în această comparație, cu până la 2 dolari mai puțin decât Disney+, Apple TV+ este cea mai ieftină opțiune dintre cele trei servicii, dar asta nu înseamnă că este cea mai bună valoare pentru banii tăi. Când vine vorba despre cât de mult primești pentru ce cheltuiești, Apple TV+ este mult în urmă.

Apple a atras unele nume foarte mari pentru lista sa de programare originală Apple TV+, cu nume precum Oprah, Steven Spielberg și J.J. Abrams, toți confirmați. Serialele precum See și The Morning Show au distribuții pline de vedete și vizuale care rivalizează cu cele mai bune din Hollywood, cu bugetele pe măsură.

Din păcate, numărul de seriale originale Apple TV+ este incredibil de mic, iar serialele au primit recenzii mediocre. Și mai rău, nu există niciun catalog retroactiv. Cu Apple TV+, primești serialele originale și atât. Nu mai este nimic de urmărit. Chiar dacă Apple poate să egaleze valoarea de producție și calitatea celor mai bune servicii cu noile sale emisiuni, va avea nevoie de mai mult – mult mai mult – pentru a-și menține clienții fericiți.

Disney+ are un avantaj uriaș aici, deoarece poate să exploateze catalogul masiv de filme și emisiuni TV al studiourilor Disney, Pixar, Lucasfilm și Marvel Studios. Acestea reprezintă unele dintre cele mai populare titluri din toate timpurile, inclusiv francizele Star Wars, Toy Story și Avengers. Lista de seriale originale Disney+, care a început cu universul Star Wars, The Mandalorian, nu este de trecut cu vederea, de asemenea.

În total, există peste 600 de filme și emisiuni TV în prezent pe Disney+. Apple TV+ are nouă, deși câteva mai multe vor veni în următoarele luni. Este clar dezechilibrat. Dacă te uiți la unul dintre aceste servicii pentru a înlocui Netflix sau unul dintre celelalte servicii de streaming, Disney+ este alegerea evidentă.

Suport pentru dispozitive

La lansare, abonații Disney+ vor putea urmări pe iOS, Apple TV (tvOS), Google Chromecast, Android, Android TV, PlayStation 4, Roku, Xbox One, Amazon Fire TV și televizoarele inteligente LG și Samsung. Dacă dispozitivul dvs. este echipat cu AirPlay 2 sau aplicația Apple TV, puteți utiliza și asta pentru a urmări Disney+.

Apple spune că „dacă aveți un iPhone, iPad, Mac sau Apple TV, aveți deja aplicația Apple TV”, care este cea mai bună modalitate de a urmări Apple TV+. Cu toate acestea, va trebui să fiți pe o versiune recentă a software-ului companiei, în special iOS 12.3 sau ulterior, tvOS 12.3 sau ulterior și MacOS Catalina, pentru a vă abona la Apple TV+.

În afara dispozitivelor proprii Apple, Roku, Amazon Fire TV și televizoarele inteligente Samsung acceptă toate aplicația Apple TV, în timp ce puteți utiliza AirPlay 2 pentru a obține Apple TV+ pe alte hardware-uri.

Momentan, Disney+ suportă o varietate mai largă de dispozitive, inclusiv Chromecast, PlayStation și Xbox – toate absențe foarte mari din linia Apple.

Experiența utilizatorului, audio și video

Aplicația TV a Apple este acasă pentru Apple TV+ (și orice alt serviciu video de la terți la care sunteți abonat). În adevărata manieră Apple, este o interfață logic organizată, ușor de navigat, indiferent dacă sunteți pe un iPhone sau pe un televizor 4K de 65 de inci.

Tot conținutul Apple TV+ apare în categoriile relevante, și puteți adăuga titluri ca favorite, începe să urmăriți pe un dispozitiv și să continuați pe altul și să primiți recomandări adaptate gusturilor dumneavoastră specifice. Unele dintre producțiile originale Apple sunt disponibile în rezoluție 4K cu HDR Dolby Vision și cu coloane sonore Dolby Atmos pe dispozitivele compatibile. Apple TV+ arată și sună grozav, mai ales pe un ecran mare cu o bara de sunet dedicată sau cu difuzoare home theater.

Nu vrem să fim mai prejos, dar Disney+ va fi de asemenea disponibil în 4K, Dolby Vision și Dolby Atmos pe titluri și dispozitive selectate care pot susține aceste formate. Aceasta include aproape fiecare emisiune TV și film nou, precum și unele clasice mai vechi (trilogia originală Star Wars este disponibilă în 4K pentru prima dată pe Disney+, de exemplu). Cu toate acestea, o bună parte din conținutul mai vechi al Disney+ este disponibil doar în rezoluții mai mici.

Spre deosebire de Apple TV+, puteți experimenta Disney+ într-o varietate de contexte de utilizator. Veți putea descărca și utiliza o aplicație Disney+ dedicată pentru platforme precum iOS sau Android. Dacă sunteți abonat Hulu, puteți urmări conținutul Disney+ în interiorul aplicației Hulu, deși veți rata funcțiile 4K. În cele din urmă, deoarece Disney+ va fi compatibil cu aplicația TV a Apple, ați putea să vă abonați și să o urmăriți în interiorul interfeței Apple TV.

Credem că varietatea mai mare de experiențe de utilizator ale Disney+ îi oferă un avantaj aici, deși toate modurile diferite de a urmări pot fi puțin confuze. Dacă nu sunteți sigur pe care interfață să o utilizați, rămâneți la aplicația Disney+ dedicată. Este disponibilă pe aproape tot, deci ar trebui să fiți acoperit.

Momentan, nu este nici măcar aproape. Apple cheltuiește mulți bani pentru a aduce nume mari la Apple TV+, dar conținutul pur și simplu nu este acolo. Există doar câteva caracteristici originale, și niciuna dintre ele nu este un succes de breakout. Disney+ este mai scump (deși este încă mai ieftin decât Netflix), dar vine cu o bibliotecă adâncă și eclectică și seriale precum The Mandalorian, care deja generează zvonuri.

La nivel tehnic, ambele servicii impresionează. Cu toate acestea, momentan, Apple TV+ este un bonus pe care îl obții atunci când cumperi hardware Apple nou. Disney+ este cel pe care chiar vrei să plătești.

Similare