iPhone 16: stiri, pret presupus, data de lansare si altele

Estimated read time 4 min read

Suntem la mai mult de șase luni de la lansarea iPhone 15 și iPhone 15 Pro, ceea ce înseamnă că zvonurile despre iPhone 16 sunt în plină desfășurare. Discuțiile se încing cu privire la tot ce înseamnă scurgeri de design, specificații presupuse, modificări ale camerei și multe altele.

Suntem la peste șase luni de la lansarea iPhone 15 și iPhone 15 Pro, ceea ce înseamnă că zvonurile despre iPhone 16 sunt din ce în ce mai intense. Se discută despre tot, de la scurgeri de design și specificații presupuse, la schimbări ale camerei și altele.

iPhone 16: dată de lansare Ca majoritatea lansărilor iPhone, se așteaptă ca Apple să anunțe și să lanseze gama iPhone 16 undeva în această toamnă. Dacă nu apar întârzieri, cum a fost cazul în 2020 când iPhone 12 a fost lansat în octombrie, este destul de sigur că vom vedea modelele iPhone 16 și iPhone 16 Pro în septembrie. Deci, dacă nu se anunță altfel, așteptați-vă la o dată de lansare în septembrie 2024 pentru următoarele iPhone-uri ale Apple.

iPhone 16: preț Deși se aștepta ca gama iPhone 15 să aibă un preț mai mare, acest lucru nu s-a întâmplat, cu excepția modelului iPhone 15 Pro Max, care acum începe de la 1.200 USD pentru versiunea de 256GB (nu mai există o variantă de 128GB). Aceasta a fost singura creștere de „preț”, dacă o putem numi așa. Deși costurile componentelor pentru iPhone 15 au fost cele mai mari pentru Apple, compania a absorbit aceste costuri de producție crescute. Dar acest lucru s-ar putea să nu se întâmple în 2024, așa că am putea vedea o creștere ușoară a prețurilor pentru toate modelele iPhone 16.

iPhone 16: design Vor exista câteva schimbări importante pentru gama iPhone 16, mai ales pentru modelele standard iPhone 16 și iPhone 16 Plus. Rapoarte anterioare de la MacRumors au sugerat trei designuri prototip diferite pentru iPhone 16, dar cea mai recentă scurgere pare să confirme care dintre ele vom vedea. Pentru iPhone 16 și iPhone 16 Plus, Apple renunță la dispoziția diagonală a camerei pe care a folosit-o în ultimii ani. În schimb, optează pentru o insulă de cameră verticală în formă de pastilă, asemănătoare cu cea pe care am văzut-o prima dată la iPhone X, doar că puțin mai mare din cauza lentilelor și senzorilor. Deși este posibil ca restul profilului modelelor standard iPhone 16 să rămână neschimbat, există posibilitatea ca acestea să primească un buton de acțiune, conform rapoartelor anterioare.

Schimbările de design pentru iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max pot fi mai puțin drastice, deoarece Apple pare destul de mulțumită de schimbările pe care le-a introdus cu iPhone 15 Pro. Rapoartele sugerează că acest nou buton de captură va fi capacitiv în loc de fizic și va fi aliniat cu rama telefonului. Deoarece se zvonește că este un buton de „captură”, cel mai probabil va putea acționa ca un buton de declanșare a camerei, deși ar putea fi și personalizabil ca butonul de acțiune. Pentru a găzdui acest nou buton capacitiv, antena wireless va fi relocată pe cealaltă parte. Butonul de acțiune poate fi, de asemenea, mai mare pe modelele iPhone 16 Pro comparativ cu iPhone 15 Pro.

Deși schimbările de design ale iPhone-ului nu sunt niciodată confirmate până când Apple nu prezintă telefonul însuși, se pare că aceste zvonuri au un oarecare fundament. În aprilie, cunoscutul scurgerilor Apple, Sonny Dickson, a împărtășit fotografii cu modele dummy de iPhone 16 și iPhone 16 Pro — reiterând toate schimbările de design menționate mai sus. Un canal YouTube numit EFTM a primit niște unități dummy metalice care par să fie iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. Unitățile dummy sunt importante pentru producătorii de carcase și accesorii pentru că își fac accesoriile bazate pe aceste unități, astfel încât să fie disponibile la timp pentru lansarea produsului real. Unitățile dummy pe care le-a primit EFTM par să confirme modulele de cameră verticale pentru iPhone 16 și iPhone 16 Plus.

Cu toate acestea, există un detaliu notabil pe toate unitățile dummy: butoanele de acțiune și de captură. Ambele butoane ar putea apărea în întreaga gamă iPhone 16. Zvonurile anterioare indicau că butonul de acțiune va ajunge la modelele standard iPhone 16, dar butonul de captură a fost raportat anterior doar pentru modelele Pro. Presupunând că aceste modele sunt exacte, se pare că acest lucru se schimbă.

Similare