Aceasta este cea mai buna privire pana acum asupra schimbarilor majore de design ale iPhone 16

Estimated read time 4 min read


Se pare că Apple se pregătește pentru încă o actualizare de design pentru smartphone-urile sale în acest sezon de toamnă. În 2023, iPhone 15 Pro a făcut o deviere estetică prin oferirea de rame mai subțiri și un aspect de titan alături de un nou buton multifuncțional. Anul acesta, pare să fie rândul iPhone-ului 16 de bază și a variantei Plus să fie pregătite pentru o actualizare de design.

Comentatorul tech Sonny Dickson a distribuit unități de test dummy care arată toate cele patru variante ale iPhone-ului 16, care par să confirme ceea ce au prezis scurgerile anterioare până acum. Pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus, lentilele camerei dansează diagonal pe o proeminență pătrată. Se pare că Apple renunță la aranjamentul actual al camerei pentru succesorii lor în favoarea unei configurații verticale în formă de pastilă.

La revedere, insulă de cameră pătrată, și bun venit unei configurații verticale în formă de pastilă care aduce aminte de îndrăgitul iPhone X. Această abordare modernă a unui design clasic nu numai că injectează o varietate mult așteptată în gama de iPhone-uri, dar servește și ca un diferențiator vizual între modelele standard și Pro. Nu este mult, să fim sinceri, dar aceasta este Apple, și chiar și cele mai mici ajustări de design pot declanșa o frenezie de entuziasm și anticipare.

Un alt aspect cheie al celor mai recente informații – și unul care a fost menționat în scurgerile mai vechi, de asemenea – este diferența de dimensiune între toate cele patru modele. Se așteaptă ca iPhone 16 Pro să fie mai înalt, mai lat și mai gros decât predecesorul său și iPhone 16 de bază, de asemenea. La fel se întâmplă și cu varianta Max, care va fi fizic mai mare decât versiunea Plus corespunzătoare.

În plus, se așteaptă ca iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max să aibă ecrane mai mari decât echivalentele lor non-Pro, datorită ramelor mai subțiri. Se spune că iPhone 16 Pro va oferi un ecran de 6,3 inci (față de 6,1 inci), iar iPhone 16 Pro Max ar putea să vină pe rafturi cu un panou OLED de 6,9 inci (față de 6,7 inci).

Într-o altă schimbare semnificativă, se zvonește că Apple va introduce un nou buton pe marginea dreaptă a tuturor celor patru membri ai seriei iPhone 16, poziționat sub butonul de pornire. Rapoartele sugerează că acest buton suplimentar nu va fi fizic, ci o suprafață tactilă. Cu toate acestea, imaginile dummy scurse par să arate ca un buton tactil obișnuit.

Speculațiile spun că acest nou buton ar putea servi un scop similar cu butonul de acțiune, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza funcția. În mod notabil, pentru a putea găzdui noul buton, se spune că Apple a relocat banda de antenă în partea opusă a dispozitivului. Încă o dată, se așteaptă ca modelele iPhone 16 premium să utilizeze titanul în construcția lor, dar cumpărătorii ar putea fi răsfățați cu o paletă de culori proaspete.

Sub capotă, se zvonește că modelul mai mic „Pro” în 2024 va primi același sistem avansat de zoom telefoto 5x exclusiv pentru iPhone 15 Pro Max. Mai mult, iPhone 16 Pro Max ar putea să ridice ștacheta oferind un sistem de zoom periscop chiar mai puternic de 10x, egalând astfel terenul de joc cu modelele precum Samsung Galaxy S24 Ultra.

În ceea ce privește Insula Dinamică – zona în formă de pastilă care acoperă camera frontală și senzorii True Depth – aceasta rămâne. Sigur, am dori cu toții să vedem întreaga tehnologie Face ID și camera frontală ascunsă în mod elegant sub ecran, dar un modul de cameră sub ecran similar cu cel pe care Samsung îl oferă pe Galaxy Z Fold 5 aparent nu va apărea pe smartphone-urile Apple prea curând.

Similare