Brittany Howard nu se astepta sa fie atat de impresionata de un scenariu despre un ponei care viseaza să devina o stea a muzicii

Estimated read time 4 min read

Brittany Howard, în timpul unui concert la Hollywood Palladium din Los Angeles la începutul anului 2020, a fost abordată de Jared și Jerusha Hess, cuplul de regizori cunoscut pentru filme excentrice precum „Napoleon Dynamite” și „Nacho Libre”. Ei au discutat cu ea despre un personaj pe care l-au creat având-o în minte.

Rolul era al unui ponei ambițios dintr-un oraș mic, care visa să devină o super vedetă muzicală în filmul „Thelma the Unicorn” (care va apărea pe 17 mai), o comedie muzicală animată înduioșătoare de pe Netflix, adaptată după cărțile pentru copii scrise de Aaron Blabey. Howard nu se aștepta să fie atât de emoționată de poveste, care este despre învățarea iubirii de sine.

„Am citit cartea și m-am emoționat,” a spus Howard, în vârstă de 35 de ani, pentru Entertainment Weekly.

Jared Hess știa că Howard, câștigătoare a cinci premii Grammy și cunoscută ca solista trupei de rock apreciate Alabama Shakes, era persoana potrivită. Totuși, el și co-regizoarea Lynn Wang nu anticipaseră paralelele dintre cântăreață și personajul ei cu patru picioare.

„Am fost un fan înfocat al lui Brittany de când a debutat cu Alabama Shakes,” a spus Hess pentru EW. „Vocea ei este mai mare decât viața, la fel și muzica ei. Era exact ce ne trebuia pentru Thelma. Când am început să discutăm cu ea despre rol, am fost surprinși să aflăm cât de asemănătoare era viața ei cu cea a Thelmei. În adolescență, Brittany a lucrat pe o fermă în Alabama visând să devină muziciană și i s-a spus odată că nu arată ca o solistă.”

„Știam că vrem ca o voce puternică să iasă din acel ponei mic care să uimească pe toată lumea,” a adăugat Wang. „În momentul în care a fost menționat numele lui Brittany, personajul Thelmei s-a potrivit perfect. Și pe măsură ce am colaborat îndeaproape cu Brittany, ea a influențat mult din Thelma, de la personalitatea ei, la păr, la cântece. Brittany a reușit să aducă mult din istoria ei personală în Thelma, iar această autenticitate a făcut ca Thelma să devină un personaj credibil, ancorat și îndrăgit pe ecran.”

Deși Howard a contribuit la coloana sonoră a multor filme și seriale („Silver Linings Playbook”, „Ted Lasso”, seria „Mr. & Mrs. Smith”), „Thelma” marchează debutul ei în actorie. Procesul colaborativ cu compozitorul John Powell și cu textierii Taura Stinson, Theo Katzman și Louis Cato, printre alții, a fost o schimbare binevenită față de procesul ei obișnuit de a face un album. „Cel mai distractiv aspect a fost că aceasta este muzică pe care în mod normal nu aș scrie-o pentru mine,” spune ea. „A fost o provocare distractivă.”

Cântecele includ balade pop rock antrenante precum „Fire Inside” și „Hurricane”, precum și „Here Comes the Cud”, ultimul fiind interpretat ca un duet rap cu un cal cu vocea lui Fred Armisen. Rămâne una dintre piesele preferate ale lui Howard pentru că i-a permis să exploreze un alt mușchi muzical. „Am avut ocazia să fac rap, și nu am făcut asta niciodată în public,” spune ea. „Am avut autotune pe voce, deci total opusul a ceea ce fac. A fost foarte distractiv.”

Următorul, Howard va pleca într-un turneu nord-american cu Michael Kiwanuka în toamnă. (Kiwanuka a mai fost în turneu cu Alabama Shakes, care este în pauză din 2018, în 2012.) Când este întrebată despre viitorul trupei și dacă este obosită de întrebările constante despre grup Howard este grațioasă.

„Nu mă deranjează să fiu întrebată despre asta. Este o parte frumoasă din istoria mea ca muzician. Îmi place muzica pe care am făcut-o împreună,” spune ea. „Este unul dintre lucrurile pe care le-am spus mai devreme în acest interviu: urmăresc curiozitatea. Dacă există un ritm acolo și creativitatea mă cheamă acolo, atunci este ceva despre care vom avea o discuție. Nu aș spune că ușa este complet închisă.”

„Thelma the Unicorn” debutează pe 17 mai pe Netflix.

Similare