O scurgere masiva de informatii despre planurile Dell XPS dezvaluie ca noile cipuri Snapdragon X de generatie urmatoare sunt deja planificate pentru 2025 si mai tarziu

Estimated read time 3 min read

Recent, au apărut informații despre planurile Dell pentru laptopurile Snapdragon X Elite, inclusiv modelele XPS 9345 și Dell Inspiron 7441. Site-ul Videocardz a obținut o scurgere semnificativă a planurilor Dell XPS care dezvăluie detalii interesante despre viitoarele cipuri Qualcomm Snapdragon X.

Un document de 311 pagini include informații despre viitoarele generații de cipuri Snapdragon X de la Qualcomm și despre noile laptopuri XPS care vor fi alimentate de prima platformă Snapdragon X, așteptată să fie anunțată în săptămânile următoare.

Qualcomm Snapdragon „Oryon V2” și „Oryon V3” Un slide din scurgerea informațiilor despre Dell XPS menționează „QC Oryon V2”, așteptat în a doua jumătate a anului 2025 și „QC Oryon V3” spre sfârșitul anului 2027. Oryon este numele procesorului (CPU) utilizat în sistemele pe cip Snapdragon X Elite și Snapdragon X Plus, însoțite de un GPU integrat Adreno și o unitate de procesare neurală Hexagon (NPU).

Deși nu se știu multe despre planurile Qualcomm pentru viitorul Snapdragon X, nu este surprinzător faptul că Qualcomm intenționează să îmbunătățească cipurile Snapdragon X cu actualizări generaționale.

Detalii despre laptopurile ARM-powered XPS 13 Laptopurile XPS 13 ARM-powered așteptate în acest an vor fi disponibile cu cipuri Snapdragon X Plus de 10 nuclee și X Elite de 12 nuclee. Dell listează un TDP maxim de 17.5W și 25.5W, cu un obiectiv de peste 20 de ore de viață a bateriei în timpul redării video. Comparativ cu cipurile Intel Gen 12 Alder Lake Core i7, XPS 13 Plus alimentat de Qualcomm ar putea oferi până la 21.9 ore de redare video.

Planurile Dell pentru brandul XPS Dell are planuri mari pentru modelele XPS 14 și XPS 16, oferind performanțe îmbunătățite și actualizări semnificative în anii următori, inclusiv utilizarea viitoarelor cipuri Intel Arrow Lake și Panther Lake, precum și cipuri Qualcomm Oryon V2. Se așteaptă ca modelul XPS 16 să primească o actualizare majoră în 2027, sub numele de cod „Performante”.

Este de remarcat că Dell plănuiește să încheie producția modelului XPS 15 la începutul anului 2025, cu noile modele XPS 14 și XPS 16 preluând locul pentru a oferi performanțe suplimentare prin grafică discretă și CPU-uri mai puternice.

Deși aceste informații provin dintr-o scurgere și trebuie tratate cu precauție, documentul pare să fie un raport intern autentic. Totuși, planurile pot suferi modificări, așa că doar timpul va spune dacă acestea se vor concretiza. Aceste detalii subliniază afirmațiile Qualcomm despre eficiența noilor săi cipuri Snapdragon X.

Similare