„Magical” GPT-4o al CEO-ului OpenAI, Sam Altman, a parut mai degraba o actualizare de rutina pentru Microsoft Copilot, alaturi de o ignorare a Windows

Estimated read time 3 min read

În ultimele săptămâni, au circulat numeroase speculații și zvonuri despre recent încheiatul eveniment de actualizare de primăvară al OpenAI. Era practic imposibil să anticipăm ce avea să prezinte creatorul ChatGPT, deoarece compania reușește întotdeauna să-și păstreze secretele bine ascunse.

Astfel, nu am primit un motor de căutare alimentat de IA care să concureze cu Google și Bing, nici un model GPT-5 care să succedeze modelul GPT-4, considerat „jenant în cel mai bun caz”. În trecut, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a recunoscut că GPT-4 „nu este prea bun” și a promis că acesta este „cel mai prost model” pe care va trebui să-l folosim vreodată. Un alt executiv de top de la OpenAI a reiterat aceste sentimente săptămâna trecută, menționând că ChatGPT-ul de astăzi va părea „ridicol de prost” în următoarele 12 luni.

În weekend, Sam Altman a postat pe contul său de X (fostul Twitter) pentru a clarifica situația. Deși declarația a fost vagă, Altman a confirmat că compania a muncit asiduu și se pregătește să lanseze noi produse care pentru el „par magice”. A adăugat că crede că și utilizatorii le vor aprecia.

Dar oare modelul GPT-4o este cu adevărat atât de magic?

Cel mai interesant aspect al evenimentului OpenAI a fost noua versiune a modelului GPT-4o. Nu sunt sigur de partea cu magia, deși. Modelul de vârf poate raționa în timp real pe baza audio, vizual și text, făcând interacțiunile cu ChatGPT mai intuitive.

Am vizionat numeroase demonstrații de când producătorul ChatGPT a dezvăluit noul model de vârf. Nu mă înțelegeți greșit, este impresionant, dar nu este magic sau revoluționar, așa cum s-a exagerat înainte de debutul său. GPT-4o nu a fost la înălțimea așteptărilor create înaintea evenimentului.

Funcția de traducere în timp real mi s-a părut interesantă și utilă, dar aceasta există deja. Demonstrarea traducerii live a GPT-4o în timpul actualizării de primăvară a OpenAI amintește de caracteristica Live Translate a Samsung din seria flagship S24. Este practic un translator personal încorporat în telefonul tău, care facilitează comunicarea multilingvă în timp real.

Așadar, le permite utilizatorilor să comunice cu oricine și să transmită răspunsuri precise fără a cunoaște sau a vorbi neapărat limba folosită de interlocutor. Mai mult, funcția afișează o interfață de chat live unde primești traduceri în timp real ale informațiilor transmise în timpul unei convorbiri. De asemenea, traduce răspunsul tău în limba pe care o folosește apelantul pentru o comunicare eficientă și efectivă.

Similare